--5-- BALCHIC - ROYAL TRIP S.R.L.



sambata, 04 Mai 2024 · 22:42           Login  ·  Inregistrare
Home                 Contact
ROYAL TRIP S.R.L.

Statiuni litoral
BALCHIC


Balchick (Balcic) este unul dintre cele mai cunoscute orase din punct de vedere turistic ale Bulgariei. Situat in partea de nord a litoralului, la 40 de km de Varna, Balchick-ul beneficiaza din plin de pozitionarea pe un teren terasat si incanta turistii cu stradutele in panta pietruite, cu cladirile sale albe cu influente mediteraneene, cu golful care ofera o priveliste incantatoare asupra marii.
Orasul Balchick a cunoscut de-a lungul vremii perioade de dezvoltare, fiind in timpul dominatiei elene un important centru comercial si port important la Marea Neagra, mai tarziu, a devenit una dintre cele mai dezvoltate piete de cereale. In anul 1913, dupa terminarea Razboiului Crimeii, Balchik-ul a fost anexat Romaniei, pana in anul 1940, cand a revenit din nou Bulgariei. Aceasta perioada de numai 27 de ani a adus orasului faima de mai tarziu, prin atasamentul pe care l-a manifestat Regina Maria pentru aceste locuri, atasament aratat prin construirea unui palat de vara de o frumusete si eleganta impresionanta.
Regina Maria a vizitat aceste locuri si, fire romantica si dornica de momente de singuratate,  a fost fascinata de pitorescul locului si a decis construirea unui palat in care sa isi petreaca perioada calda a verii - Palatul de Vara de la Balchick.  
Iata ce scria Regina Maria vis-a-vis de aceste locuri: 
„ ...am avut ca o simtire ca locul acesta ori ma asteptase pe mine, ori ca eu traisem totdeauna in asteptarea lui (...). Faceam parte din loc si locul facea parte din mine.”
Palatul imbina intr-un mod fericit mai multe stiluri, este construit pe trei terase si este strajuit de un minaret. Este despartit de mare doar printr-o faleza abrupta. Are camere putine, ziduri groase, iar interiorul este amenajat cu modestie si simplitate, dupa dorinta si asemanarea Reginei Maria. 
Pe langa cladirea principala, mai sunt cateva vile si cladiri mai mici, mai multe gradini cu terase care ofera privelisti minunate ale marii si golfului. Capela construita ca loc de rugaciune pentru Regina este de o simplitate emotionanta, fiind cea mai mica biserica din Bulgaria. In prezent, conform dorintei Reginei Maria, in aceasta capela, denumita Stella Maris, odihneste inima acesteia, depusa aici in anul 1938, dupa moartea Reginei. 
Gradina care inconjoara intregul complex a fost proiectata foarte minutios, cu diverse tematici, cu alei si bancute de piatra pentru odihna. In prezent, datorita numarului impresionant de plante adapostite de ea (peste 3000 de specii), a fost transformata in Gradina Botanica.  
Imensa gradina botanica se intinde pe 35 de hectare, fiind una dintre cele mai importante gradini botanice din Europa. Gradina se intinde pe un deal intreg si este un loc linistit si seducator. 
Tot complexul de la Balchick poarta numele sugestiv „Cuibul linistit”.
Pe langa Palatul de Vara si Gradina Botanica in Balchick mai poate fi vizitata o Galerie de Arta care aduna lucrarile mai multor artisti bulgari sau europeni, un Muzeu Etnografic si Biserica Sfantului Nikola
Dar in vacanta dumneavoastra trebuie sa va oferiti cateva ore pentru plimbari linistite pe stradutele inguste ale Balchick-ului. 
In imprejurimi, la numai 4 km se afla zona Touzlata, cunoscuta pentru tratamentele balneare care folosesc namol extras din doua lacuri. Aici s-a construit un complex hotelier cu baza de tratament, vile, camping, restaurante.
La 15 km de Balchick puteti vizita satul Obrochishte, unde pot fi vizitate ruinele unei fortarete din timpul ocupatiei otomane. 
Statiunea Balchick ofera turistilor numeroase posibilitati de petrecere a timpului liber, dar si cateva unitati de cazare de 4 si 3 stele, in general constructii noi, care ofera dotari si servicii de calitate. Unele dintre ele sunt construite pe faleza, oferind din camere sau de pe terasa o priveliste frumoasa asupra marii, au piscine, sali de fitness, restaurante si baruri. Multe practica turismul cu servicii all inclusive, oferind mancare decenta si bauturi locale.
In Balchick sunt deschise numeroase magazine si tarabe cu suveniruri, chioscuri cu racoritoare si pizza, restaurante cu meniuri pescaresti.

 





Statiuni litoral
NESSEBAR
SUNNY BEACH
OBZOR
VARNA
ST.CONSTANTIN
NISIPURILE DE AUR
ALBENA
BALCHIC

Cosul de cumparaturi
Este gol.


Distribuie


powered by AAZ.ro © 2011 | Contul meu | Ajutor | ANPC | Creati-va propriul magazin virtual pe aaz.ro


X